FORGOT YOUR DETAILS?

Hoilaam Leung + Sahar Mohamedali_01.jpg COPYRIGHT Hoilaam Leung + Sahar Mohamedali_01.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_02.jpg COPYRIGHT Hoilaam Leung + Sahar Mohamedali_03.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_04.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_05.jpg COPYRIGHT Hoilaam Leung + Sahar Mohamedali_06.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_07.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_08.jpg COPYRIGHT Hoilaam Leung + Sahar Mohamedali_09.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_10.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_11.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_12.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_13.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_14.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_15.jpg COPYRIGHT Alvar Aalto Museum_16.jpg COPYRIGHT

SOM '18 - THE STRATFORD

STUDENTS
TEAM SOM09

DEGREE
BA ARCHITECTURE, 2nd YEAR

MATERIALS/TECHNOLOGY
TBC

TOOLS/PROCESS
TBC

ARCHITECT
SOM

LOCATION
LONDON, UNITED KINGDOM

DATE
2018

CLIENT
MANHATTAN LOFT CORPORATION

STATUS
COMPLETED

PROGRAM
HOSPITALITY, MIXED USE, RESIDENTIAL

ENGINEER/CONSULTANTS
IN HOUSE, HOARE LEA, BDK PARTNERS, ARUP, DAVID BONETT ASSOCIATES, GREENGAGE, WSP, PAUL NULTY LIGHTING DESIGN, AND MORE +

AREA SITE
2,500 m2

AREA PROJECT
39,299 m2

STORIES
42

BUILDING HEIGHT
143m

CO2 EMISSIONS
TER 40.62kg/m² DER 17.25kg/m²

by AMW'20 team SOM09

Located near Stratford International station, the 42-story The Stratford is situated alongside one of London’s largest and newest transport interchanges. With a mixture of residential loft-style and single-story apartments, a five-star hotel, and three sky gardens carved dramatically out of the building’s profile, The Stratford represents a new model for high-rise living.

The tower's distinctive stacking produces an array of accommodations, including single studios, split-level lofts, and a stunning three bedroom penthouse, to appeal to a diverse market. The striking, triple-height main entry lobby is shared between guests staying in the hotel on the lower levels and residents of the apartments, further fostering social interaction to cultivate an exciting living environment.

DRAWINGS:

images and text courtesy of SOM

TOP